Loading

Szolgáltatásaink

 

Sérülékenységmenedzsment

 

A szolgáltatás célja

 

A sérülékenységmenedzsment célja az IT rendszerekben a sérülékenységek kialakulásának megelőzése, a meglévő biztonsági rések feltárása, dokumentálása, javítása, visszaellenőrzése.

 

A szolgáltatás leírása

 

A sérülékenységvizsgálat projekt során a kockázatok feltérképezése, osztályozása, dokumentálása történik meg, majd ezt követően intézkedési terv készül, mely több lépcsőben tételes megoldási javaslatokat ad az összes feltárt sérülékenység elhárítására.

 

A proaktív sérülékenység menedzsment módszer keretében már a tervezés szakaszában szakértői támogatást nyújtva tudjuk elejét venni a sérülékenységek kialakulásának. Üzemben lévő elektronikus információs rendszereknél az automatizált vizsgálat mellett kézi vizsgálatot is végzünk, amelynek legnagyobb előnye a vizsgált rendszerre vonatkozó információ-feltáró munka. Ez a fajta vizsgálat már magában komoly kockázatokat szokott feltárni.

 

A rendszeres vizsgálat – javítás - vizsgálat munkafolyamata mentén a rendszerek biztonsági szintje egyenszilárdan tartható, az információs rendszerek sérülékenységei menedzselhetőek lesznek.

 

Szolgáltatási modulok

 

A sérülékenység menedzsment az alábbi szolgáltatási modulokat foglalja magában:

 

  • sérülékenység vizsgálat (modul S1)
  • dokumentáció (modul S2)
  • intézkedési terv (modul S3)
  • hardening (modul S4)
  • biztonsági támogatás (modul S5)

Style Switcher

Predefined Colors

Layout Style


Background Pattern